Στον αέρα ο σχεδιασμός του προαστιακού σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης

Στον αέρα ο σχεδιασμός του προαστιακού σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης

Προς Υπουργό:

- Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Στα χαρτιά έμεινε ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα του νομού Θεσσαλονίκης, ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών κα Δικτύων, γνωστοποίησε το «πάγωμα» του σχεδιασμού που αφορά την ανάπτυξη του προαστιακού σιδηροδρόμου στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η συγκεκριμένη ενέργεια πλήττει την αναπτυξιακή πορεία της πόλης και αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου στην περιοχή. 

Η υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου θα σήμαινε περαιτέρω ανάπτυξη για την ευρύτερη περιοχή, όπου θα επεκτεινόταν ο προαστιακός σιδηρόδρομος, όμως ο σχεδιασμός του Υπουργείου ανατρέπει τις αρχικές προσδοκίες που δημιουργήθηκαν και αποτελεί εμπόδιο στην αναπτυξιακή πορεία του νομού. Το μόνο που καταφέρνει τελικά η αρμόδια ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, είναι να εγκαταλείπει το αναπτυξιακό σχέδιο του Νομού Θεσσαλονίκης  και να βάζει φρένο στην ανάπτυξη της ευρύτερης  περιοχής.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει, ώστε να απεγκλωβιστεί το έργο της ανάπτυξης του προαστιακού σιδηροδρόμου, έργο τεράστιας σημασίας για την ανάπτυξη του Νομού Θεσσαλονίκης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής;